Šibensko-kninskoj županiji za transparentnost proračuna i ove godine čista petica

02.07.2020, 11:05   /   Ispiši članak

Institut za javne financije (IJF), koji iz godine u godinu analizira proračunsku transparentnost hrvatskih županija, gradova i općina, predstavio je u srijedu, 1. srpnja rezultate istraživanja proračunske transparentnosti za period od studenog 2019. do travnja 2020.

Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu, a mjerena je brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama svih županija, gradova i općina.

Šibensko-kninska županija za proračunsku je transparentnost i ove godine dobila čistu peticu, a po ukupnoj prosječnoj transparentnosti proračuna svih jedinica na području županije Šibensko-kninska županija s ocjenom 4,5 nalazi se na visokom drugom mjestu.

Cilj ovog istraživanja, koje se provodi već nekoliko godina, je utvrditi količinu proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, bez detaljnije analize njihova sadržaja.

Mjerena provjerom objave pet ključnih proračunskih dokumenata prosječna se proračunska transparentnost iz godine u godinu poboljšava te je u šest ciklusa istraživanja porasla s 1,8 na 4,1.

Prosječna transparentnost županija je visokih 4,9, gradova je 4,5, dok je prosječna transparentnost općina porasla i po prvi put je vrlo dobra: 4,0.

Šibensko-kninska županija i Grad Vodice dobili su posebnu pohvalu jer su u svim dosadašnjim ciklusima objavili svih pet proračunskih dokumenata.

  FOTO GALERIJA: Šibensko-kninskoj županiji za transparentnost proračuna i ove godine čista petica

  02.07.2020 11:08  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilić u posjeti Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku

NJ.E. Vasilja Kirilića, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj primili su danas u Šibeniku župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
06.08.2020, 15:16

Uz 25. obljetnicu VRO „Oluja“ odana počast hrvatskim braniteljima

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2020, 10:35

Župan Pauk primio maturante koji su se svojom izvrsnošću pozicionirali na prvih pet mjesta na listi Državne mature u Republici Hrvatskoj

Sad već bivši maturanti Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik: Marko Miljković, Marija Vuletić, Adrian Jablan, Franka Sunjka i Magdalena Zrnić te maturant Opće gimnazije Lovre Montija Knin Dioklecijan Jakovčević Brečić pozicionirali su se na prvih pet mjesta na listi državne mature u Republici Hrvatskoj. Tim povodom primio ih je župan Goran Pauk u svom uredu kako bi im često na iznimnim rezultatima.
03.08.2020, 13:06