Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio općinu Promina i grad Drniš

22.03.2007, 00:00   /   Ispiši članak

U sklopu svojih redovnih posjeta općinama i gradovima šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk, sa suradnicima posjetio općinu Promina i grad Drniš. Dana 21. ožujka 2007. godine u općini Promina župana je primio načelnik općine Žarko Duvančić. Na sastanku se govorilo o bitnoj problematici potrebnoj za kvalitetno funkcioniranje općine. Kao glavna dva problema koji se javljaju u općini Promina su gospodarska zona i Dom za starije i nemoćne osobe. Problem gospodarske zone je u tome što su se Hrvatske šume uknjižile 2005. godine kao njihovo vlasništvo. Dom umirovljenika koji je završen 2002. godine do danas nije otvoren, a kompletno je uređen sa svom pripadajućom opremom. Problem koji se pojavio oko privatnog vlasništva na djelu zemljišta nije riješen, stoga nije ni moguće izdati potrebne suglasnosti i dozvole. Oko ova dva navedena problema župan će pokušati iznaći rješenje preko nadležnih ministarstava kako bi ove bitan problem za ovaj kraj uspješno riješili.

U gradskom poglavarstvu grada Drniša, župana sa suradnicima primio je gradonačelnik Ante Dželalija, koji je župana izvijestio o problemima sa kojima se grad susreće kao i planovima razvoja grada. Na sastanku se razgovaralo o aktualnim problemima u gospodarstvu, komunalnoj infrastrukturi i školstvu.
Jedan od najznačajniji projekata za grad Drniš svakako je brza cesta Šibenik-Drniš-Knin, kao i obilaznica Drniša, te poboljšanje vodovodne mreže u gospodarskoj zoni u Radoniću kao i sekundarna vodovodna mreža u Sedramiću. 
Župan je istakao kako se treba odmah krenuti sa utvrđivanjem trase brze ceste kao i trase plinovoda. Cesta Štikovo-Biočić-Siverić biti će ove godine završena u dužini od 5,4 km, kao i nastavak sanacije županijske ceste od Kaluna u smjeru Roškog slapa.
Projekt odvodnja grada Drniša i grada Knina, ide na natječaj u prosincu, a trebao bi započeti početkom iduće godine te bi se financirao iz ISPA fonda. U toku sljedećih nekoliko dana gradonačelnik će supotpisati ugovor o zbrinjavanju otpada sa područja grada Drniša na regionalni centar Bikarac.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Sastao se Stožer civilne zaštite: U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

U četvrtak 27. veljače, održana je sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.
27.02.2020, 15:20

U Kninu održan okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu"

U sklopu aktivnosti obilježavanja Dana civilne zaštite, Služba civilne zaštite Šibenik u suradnji sa Šibensko–kninskom županijom, Gradom Kninom i Veleučilištem "Marko Marulić" u Kninu je organizirala okrugli stol na temu "Klimatske promjene - izazovi za civilnu zaštitu".
26.02.2020, 14:30

Župan Goran Pauk predao ključeve sanitetskih vozila ravnatelju Zavodu za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije

Župan Goran Pauk predao je danas ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću.
26.02.2020, 13:14