Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio općinu Promina i grad Drniš

22.03.2007, 00:00   /   Ispiši članak

U sklopu svojih redovnih posjeta općinama i gradovima šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk, sa suradnicima posjetio općinu Promina i grad Drniš. Dana 21. ožujka 2007. godine u općini Promina župana je primio načelnik općine Žarko Duvančić. Na sastanku se govorilo o bitnoj problematici potrebnoj za kvalitetno funkcioniranje općine. Kao glavna dva problema koji se javljaju u općini Promina su gospodarska zona i Dom za starije i nemoćne osobe. Problem gospodarske zone je u tome što su se Hrvatske šume uknjižile 2005. godine kao njihovo vlasništvo. Dom umirovljenika koji je završen 2002. godine do danas nije otvoren, a kompletno je uređen sa svom pripadajućom opremom. Problem koji se pojavio oko privatnog vlasništva na djelu zemljišta nije riješen, stoga nije ni moguće izdati potrebne suglasnosti i dozvole. Oko ova dva navedena problema župan će pokušati iznaći rješenje preko nadležnih ministarstava kako bi ove bitan problem za ovaj kraj uspješno riješili.

U gradskom poglavarstvu grada Drniša, župana sa suradnicima primio je gradonačelnik Ante Dželalija, koji je župana izvijestio o problemima sa kojima se grad susreće kao i planovima razvoja grada. Na sastanku se razgovaralo o aktualnim problemima u gospodarstvu, komunalnoj infrastrukturi i školstvu.
Jedan od najznačajniji projekata za grad Drniš svakako je brza cesta Šibenik-Drniš-Knin, kao i obilaznica Drniša, te poboljšanje vodovodne mreže u gospodarskoj zoni u Radoniću kao i sekundarna vodovodna mreža u Sedramiću. 
Župan je istakao kako se treba odmah krenuti sa utvrđivanjem trase brze ceste kao i trase plinovoda. Cesta Štikovo-Biočić-Siverić biti će ove godine završena u dužini od 5,4 km, kao i nastavak sanacije županijske ceste od Kaluna u smjeru Roškog slapa.
Projekt odvodnja grada Drniša i grada Knina, ide na natječaj u prosincu, a trebao bi započeti početkom iduće godine te bi se financirao iz ISPA fonda. U toku sljedećih nekoliko dana gradonačelnik će supotpisati ugovor o zbrinjavanju otpada sa područja grada Drniša na regionalni centar Bikarac.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren Društveni dom u Unešiću i nerazvrstana cesta Unešić – Vinovo Donje

Danas su u Unešiću župan Goran Pauk, načelnik Općine Unešić Živko Bulat, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, Ivan Vukić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Matilda Copić svečanim presijecanjem vrpce otvorili Društveni dom u Unešiću i nerazvrstanu cestu Unešić – Vinovo Donje.
20.09.2019, 13:52

Ministar turizma Gari Cappelli u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku

Ministar turizma Gari Cappelli, u pratnji državnog tajnika Tončija Glavine na tvrđavi Barone održao je radni sastanak sa županom Goranom Paukom i gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem i njihovim suradnicima. Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovaralo se o pozitivnoj turističkoj sezoni u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku.
20.09.2019, 13:22

IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš

U Vodicama je jučer počela IV. Regionalna konferencija o procjeni utjecaja na okoliš koja je već zauzela svoje istaknuto mjesto u regiji. Konferencija je okupila oko tri stotine sudionika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije sa preko sto stručnih radova – predstavnike tijela državne uprave, ovlaštenike na poslovima zaštite okoliša, poduzetnike i investitore te udruge civilnog društva, koji će naredna dva dana raspravljati o aktualnim temama iz područja zaštite okoliša.
20.09.2019, 11:05