Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio grad Knin

09.03.2007, 18:01   /   Ispiši članak

U sklopu svojih planiranih posjeta općinama i gradovima šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk, sa suradnicima posjetio je grad Knin.
Dana 8. ožujka 2007. godine u gradskom poglavarstvu grada Knina održan je sastanak s gradonačelnicom Grada Knina Josipom Rimac.
Na sastanku se govorilo o bitnoj problematici potrebnoj za kvalitetno funkcioniranje Grada Knina i to o stambenoj problematici, zdravstvu, školstvu, gospodarstvu te komunalnoj infrastrukturi.
Po pitanju stambene problematike župan i  gradonačelnica su  izjavili da su u tijeku dogovori s resornim ministarstvima u cilju što bržeg i kvalitetnijeg  rješavanje  istih problema.
Naglašeno je da će Županija i Grad  po pitanju školstva i nadalje surađivati i zajednički realizirati projekte. Od ukupno 13 osnovnih škola kojih je osnivač Županija s 5 365 učenika u 274 razredna odjela, Grad Knin u dvije osnovne škole ima 2 016 učenika u 85 razrednih odjeljenja, što je gotovo 40% osnovnoškolaca o kojima skrbi Županija. Glede poboljšanja osnovnoškolskih standarda naših učenika i rada u jednoj smjeni zajednički je utvrđena potreba za izgradnjom još jedne školske zgrade.

U srednjoj školi Kralja Zvonimira u Kninu nastavu pohađa 931 učenik u 38 razrednih odjela. Župan je upoznao predstavnike Grada da je u tijeku postupak razdvajanja ove škole u dvije zasebne srednje škole.
Sanacija krovišta sportske dvorane srednje škole Kralja Zvonimira u Kninu, koju uz učenike koristi i veliki broj sportskih udruga i sportaša, kandidirano je u program EIB-2 kao i sanacija i prenamjena objekata u studentski dom za potrebe studenata. Rješavanje problema oko prijevoza srednjoškolaca sa područja Knina preuzeo je Grad Knin, do će županija Gradu Kninu pomoći oko rješavanja nekih drugih problema.
Organizacijsko unaprjeđenje bolnice i dostupnost rada specijalističkih ambulanti, rješavanja hitne medicinske pomoći u smislu ugovaranja posebnog tima također su bitan napredak zdravstvene zaštite na ovom području. Činjenica je da do sada nije bilo posebnog tima hitne medicinske pomoći na kninskom području, već je takva vrsta potrebe funkcionirala kroz redovitu djelatnost ambulantne i primarne zdravstvene zaštite.
Također je bilo govora da se pokuša iznaći načina na relaciji OB Šibensko-kninske županije, županija i HZZO da bi se stavila u funkciju fizikalna terapija u okviru bolnice u Kninu, za koju postoje tehničke i prostorne pretpostavke.
U realizaciji gospodarskih razvojnih projekata, zajednički će se nastupati sa  odjelom za gospodarstvo u županiji i Regionalnom razvojnom agencijom  prema fondovima.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

U Ministarstvu državne imovine održan sastanak na temu revitalizacije otoka Smokvica

U utorak, 18. veljače 2020., u Ministarstvu državne imovine, ministar Mario Banožić održao je radni sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, predstavnicima tvrtke Zelene nekretnine d.o.o., predstavnicima Ministarstva obrane te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
18.02.2020, 14:51

Održan radni sastanak s ministricom poljoprivrede na temu Luke Peleš u Rogoznici

Ministrica poljoprivrede mr.sc. Marija Vučković, sa suradnicima, boravila je danas u Šibensko-kninskoj županiji gdje je održan radni sastanak na temu „Luka otvorena za javni promet Rogoznica – ribarski dio u uvali Peleš“.
17.02.2020, 15:01

Započelo razminiranje područja uz rijeku Čikolu i u zaselku Vlajići

17. veljače 2020. započeli su radovi razminiranja, prema izvedbenom planu razminiranja: površina uz rijeku Čikolu i u zaselku Vlajići, PR-ŠKDRN-078-08-19, površine 491.397 m2.
17.02.2020, 13:01