Šibensko-kninski župan Goran Pauk obišao brane na Brljanu

22.03.2007, 00:00   /   Ispiši članak

Odmah nakon dojave o onečišćenju, Eko-stožer je koordinirao akciju sprečavanja širenja onečišćenja angažiravši, među ostalima vatrogasce, poduzeće Cian iz Splita, te službu za zaštitu i spašavanje. Na rijeci su postavljene tri specijalne brane, dvije u akumulacijskom jezeru Brljan, kod Manojlovačkog slapa, nedaleko od Kistanja, i jedna dva kilometra nizvodno na riječnom proširenju kod manastira Krka.

Do sada naftno-uljna mrlja nije stigla do brana, a radnici Ciana, tvrtke specijalizirane za uklanjanje ovakvih onečišćenja, na branama čekaju naftnu mrlju kako bi je uklonili. Nije poznato kolika je količina nafte iscurila u rijeku, a prema dojavi, mrlja je promjera 5 do 6 metara i nije kompaktna, rekao je Šibensko-kninske županije župan Goran Pauk. Stanje je pod kontrolom, a zagađenje ne smatramo alarmantnim, napomenuo je župan.

  Ključne riječi:   šibenik / županija / Šibensko-kninska županija

 Pogledajte još vijesti:

Dodijeljene nove subvencije poljoprivrednicima

Župan Goran Pauk i poljoprivrednici s područja Šibensko-kninske županije potpisali su ugovore o dodjeli subvencija u poljoprivredi kojima su odobrena sredstva po Programu potpora poljoprivrednicima za 2019. godinu.
13.11.2019, 16:01

Hrvatska zajednica županija i Udruga poslodavaca u zdravstvu o organizaciji primarne zdravstvene zaštite

Na sastanku se raspravljalo o otvorenim pitanjima u provedbi Zakona o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18) te njegovom utjecaju na poslovanje i funkcioniranje domova zdravlja
11.11.2019, 15:55

Otvoren Stručni skup ravnatelja osnovnih škola RH

Župan Goran Pauk i pročelnica UO za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović, danas su u Vodicama prisustvovali otvaranju trodnevnog Stručnog skupa ravnatelja osnovnih škola na temu „Rukovođenje i promjene u osnovnoj školi“.
11.11.2019, 13:35