Šibensko - kninska županija treningom eko - vožnje educirala svoje djelatnike

30.11.2018, 12:30   /   Ispiši članak

Trening rezultirao značajnim uštedama u potrošnji goriva i smanjenjem emisije štetnih plinova u atmosferu

Djelatnici Šibensko - kninske županije uspješno su završili edukaciju „Trening i promocija eko vožnje“ koju je sukladno Godišnjem planu energetske učinkovitosti, Šibensko - kninska županija organizirala u suradnji s Oryx centrom za sigurnu vožnju.

Cilj navedenog treninga bio je da zaposlenici koji su korisnici voznog parka Šibensko -kninske županije a koji su stekli licencu prije donošenja Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače, postignu maksimalnu razinu osviještenosti te edukacijom ostvare značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenje štetnih plinova u atmosferu.

Trening Eko vožnje razvijen je u suradnji s belgijskom tvrtkom Key Driving Competences čiji program Eko vožnje je prihvatila i sama međunarodna prijevoznička unija (IRU).

Sam trening odvijao se djelomično u učionici gdje se odrađivao teoretski dio a većinom u realnim uvjetima na cesti s vozilom koje je opremljeno tehnikom za mjerenje svih potrebnih parametara prilikom vožnje. Uz polaznika, u vozilu se cijelo vrijeme nalazio i instruktor - moderator, koji bilježi stil vožnje vozača i savjetuje.

Kao najvažniji rezultati treninga pokazale su se značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenje emisije štetnih plinova u atmosferu, čime Županija daje vlastiti doprinos očuvanju prirode. Uz navedeno, ovaj trening dao je i pozitivan efekt na troškove redovnog održavanja vozila, smanjenje prometnih nezgoda i povećanje sigurnosti i udobnosti vozača.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Polaganjem vijenca u more tradicionalno obilježen Dan pomoraca

Povodom obilježavanja blagdana svetog Nikole i dana zaštitnika pomoraca, šibenski Sindikat pomoraca Hrvatske i ove je godine organizirao tradicionalno polaganje vijenca u more, u čast svih palih i nestalih hrvatskih pomoraca.
06.12.2018, 14:43

Usvojen Proračun Šibensko – kninske županije za 2019. godinu

Održana deveta sjednica Županijske skupštine Šibensko - kninske županije
05.12.2018, 14:47

Prijam ovogodišnjih dobitnika oznake „Hrvatski otočni proizvod“

Prestižnu oznaku u 2018. godini dobila su 3 županijska otočna proizvođača i to za 4 nova proizvoda
03.12.2018, 14:00