Šibensko - kninska županija treningom eko - vožnje educirala svoje djelatnike

30.11.2018, 12:30   /   Ispiši članak

Trening rezultirao značajnim uštedama u potrošnji goriva i smanjenjem emisije štetnih plinova u atmosferu

Djelatnici Šibensko - kninske županije uspješno su završili edukaciju „Trening i promocija eko vožnje“ koju je sukladno Godišnjem planu energetske učinkovitosti, Šibensko - kninska županija organizirala u suradnji s Oryx centrom za sigurnu vožnju.

Cilj navedenog treninga bio je da zaposlenici koji su korisnici voznog parka Šibensko -kninske županije a koji su stekli licencu prije donošenja Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače, postignu maksimalnu razinu osviještenosti te edukacijom ostvare značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenje štetnih plinova u atmosferu.

Trening Eko vožnje razvijen je u suradnji s belgijskom tvrtkom Key Driving Competences čiji program Eko vožnje je prihvatila i sama međunarodna prijevoznička unija (IRU).

Sam trening odvijao se djelomično u učionici gdje se odrađivao teoretski dio a većinom u realnim uvjetima na cesti s vozilom koje je opremljeno tehnikom za mjerenje svih potrebnih parametara prilikom vožnje. Uz polaznika, u vozilu se cijelo vrijeme nalazio i instruktor - moderator, koji bilježi stil vožnje vozača i savjetuje.

Kao najvažniji rezultati treninga pokazale su se značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenje emisije štetnih plinova u atmosferu, čime Županija daje vlastiti doprinos očuvanju prirode. Uz navedeno, ovaj trening dao je i pozitivan efekt na troškove redovnog održavanja vozila, smanjenje prometnih nezgoda i povećanje sigurnosti i udobnosti vozača.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Otvoren Simpozij agronoma u 2019. godini

Hrvatski i inozemni agronomski stručnjaci borave u Vodicama
prije 14 sata

Od monitoringa Ušća Krke do postava budućeg posjetiteljskog centra

Započela znanstvena istraživanja Ušća Krke u sklopu 2. faze projekta Turističke valorizacije Kanala sv. Ante u Šibeniku
18.02.2019, 07:42

Obilježen Dan sjećanja na 26. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana i crkve u Donjem Karinu

Nikola Blažević, zamjenik šibensko - kninskog župana sudjelovao na obilježavanju
14.02.2019, 11:54