Šibensko - kninska županija treningom eko - vožnje educirala svoje djelatnike

30.11.2018, 12:30   /   Ispiši članak

Trening rezultirao značajnim uštedama u potrošnji goriva i smanjenjem emisije štetnih plinova u atmosferu

Djelatnici Šibensko - kninske županije uspješno su završili edukaciju „Trening i promocija eko vožnje“ koju je sukladno Godišnjem planu energetske učinkovitosti, Šibensko - kninska županija organizirala u suradnji s Oryx centrom za sigurnu vožnju.

Cilj navedenog treninga bio je da zaposlenici koji su korisnici voznog parka Šibensko -kninske županije a koji su stekli licencu prije donošenja Pravilnika o osposobljavanju kandidata za vozače, postignu maksimalnu razinu osviještenosti te edukacijom ostvare značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenje štetnih plinova u atmosferu.

Trening Eko vožnje razvijen je u suradnji s belgijskom tvrtkom Key Driving Competences čiji program Eko vožnje je prihvatila i sama međunarodna prijevoznička unija (IRU).

Sam trening odvijao se djelomično u učionici gdje se odrađivao teoretski dio a većinom u realnim uvjetima na cesti s vozilom koje je opremljeno tehnikom za mjerenje svih potrebnih parametara prilikom vožnje. Uz polaznika, u vozilu se cijelo vrijeme nalazio i instruktor - moderator, koji bilježi stil vožnje vozača i savjetuje.

Kao najvažniji rezultati treninga pokazale su se značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenje emisije štetnih plinova u atmosferu, čime Županija daje vlastiti doprinos očuvanju prirode. Uz navedeno, ovaj trening dao je i pozitivan efekt na troškove redovnog održavanja vozila, smanjenje prometnih nezgoda i povećanje sigurnosti i udobnosti vozača.

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Dani hrvatskog pršuta 2019.

Dani hrvatskog pršuta manifestacija je inspirirana bogatom gastronomskom ponudom jadranskih regija Hrvatske. Promovira izvornu i tradicionalnu hranu, povezuje profesionalce, poslovnu zajednicu, educira, te nudi i pokriva najvažnije segmente u prehrambenoj industriji u sektoru proizvodnje pršuta.
prije 2 sata

Otvoreno nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održava se u Vodicama do 27. travnja
prije 2 sata

Svečano obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

U ime Šibensko - kninske županije zamjenik župana Nikola Blažević pozdravio je okupljene.
25.04.2019, 13:27