Šibensko – kninska županija dobila gotovo 103 tisuće kuna za sufinanciranje timova medicinske pomoći u 2019. godini

19.03.2019, 15:57   /   Ispiši članak

Sedam županija potpisalo ugovore s Ministarstvom turizma

U Ministarstvu turizma potpisani su danas Ugovori o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima tijekom turističke 2019. godine sa sedam županija. U ime Šibensko – kninske županije ugovor je potpisala zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić a županije potpisnice ugovora su još Istarska, Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija.

Šibensko – kninska županija ovim Ugovorom dobila je financijsku potporu od gotovo 103 tisuće kuna za sufinanciranje medicinskih troškova u nadolazećoj turističkoj sezoni. Sredstva programa namijenjena su sufinanciranju plaća liječnika, medicinskih sestara i tehničara te za troškove lijekova i sanitetskog materijala u razdoblju od lipnja do rujna ove godine.

Riječ je o projektu kojim od 2008. godine Ministarstvo turizma sufinancira medicinsku pomoć u turističkim ambulantama u vodećim turističkim odredištima koji bilježe najveći broj dolazaka turista u Hrvatskoj u četiri vršna mjeseca turističke godine.

„Stalni porast broja gostiju i financijskih učinaka u turizmu rezultat je, između ostaloga, imidža Hrvatske kao sigurne destinacije, što postaje važan čimbenik u odabiru destinacije. Potvrdu tome dalo je i posljednje TOMAS istraživanje u kojem su turisti u hrvatskim turističkim odredištima vrlo visoko ocijenili osobnu sigurnost kao element zadovoljstva.“ izjavio je tom prilikom ministar turizma Gari Cappelli.

Okupljenima na svečanom potpisivanju obratila se i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba - Bujević koja je predstavila djelovanje i rad timova hitne medicinske pomoći tijekom ljetnih mjeseci i naglasila: „Iznimna važnost hitne medicinske službe do izražaja najviše dolazi upravo od lipnja do rujna kada dolazi do znatnog povećanja intenziteta prometa na cestama, ali i porasta broja posjetitelja i gostiju na našoj obali i otocima. U tom smo razdoblju u Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu prošle godine u sedam primorskih županija imali gotovo 60 posto više intervencija nego u odnosu na prva četiri mjeseca što ukazuje na nužnost pravodobne i kvalitetne hitne medicinske skrbi.“ kazala je ravnateljica Grba – Bujević.    

  FOTO GALERIJA: Šibensko – kninska županija dobila gotovo 103 tisuće kuna za sufinanciranje timova medicinske pomoći u 2019. godini

  19.03.2019 16:00  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Održana 4. proširena sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

Zamjenica župana Darija Puljić nazočila je danas na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja se održala u Razvojnoj agenciji Šibensko - kninske županije.
19.07.2019, 14:28

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kijevo

Zamjenik župana Nikola Blažević nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kijevo, koja se jučer održala u kijevskom Domu kulture u povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Kijeva.
16.07.2019, 13:46

Župan Goran Pauk sudjelovao na sjednicama povjerenstava Europskog odbora regija

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk boravio je 10. i 11. srpnja u Bruxellesu na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a (COTER), te Povjerenstva za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu (SEDEC), koji se održao u organizaciji Europskog odbora regija
12.07.2019, 14:24