Šibenik domaćin 12. susreta gradova i općina - prijatelja djece

12.05.2018, 15:03   /   Ispiši članak

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je svečano otvoren 12. susret gradova i općina - prijatelja djece.

U svom pozdravnom govoru župan Goran Pauk kazao je da se Šibensko-kninska županija prije točno godinu dana priključila ovom projektu koji je pokrenut krajem 2015. godine kako bi se potaknuli predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti da daju podršku akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“ koja je pokrenuta još prije dvadesetak godina.

„Drago mi je da se broj sudionika ove akcije povećava iz godine u godinu. Naša županija kroz ovaj projekt sudjeluje u aktivnostima ostvarivanja prava i potreba djece te daje podršku gradovima i općinama na našem području koja su se već uključila ili će se uključiti u projekt. Do sada su to učinili gradovi Šibenik, Drniš, Knin i Vodice“, istaknuo je župan Pauk, te svima zaželio dobrodošlicu u naš grad i našu županiju.

Svečanom otvorenju susreta nazočili su i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, predsjednica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ Aida Salihagić-Kadić, predsjednica Društva „Naša djeca“ Šibenik Mira Jušić, viša savjetnica u ministarstvu kulture Koraljka Sopta te predstavnici 27 delegacija gradova i općina – prijatelja djece. Susret je otvorila dječja gradonačelnica Katarina Milković.

Tema ovogodišnjeg Susreta je „Kultura i dječje stvaralaštvo“ te će se tijekom današnjeg dana održati radionice zavičajnih mapa za odrasle i djecu. Radionica je koncipirana kao korelacija likovno-umjetničkog, povijesnog i jezično dramskog sadržaja. Djeca će, podijeljena u skupine po desetak sudionika zajedno sa svojim voditeljima sudjelovati u aktivnosti koja uključuje dramsku tehniku „učitelj u ulozi“.  Cilj je ove radionice usvajanje povijesnih i umjetničkih znanja i vještina sukladno temi Susreta.

12. susret gradova i općina prijatelja djece održava se u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske (Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”), Koordinacijskog odbora akcije “Grad Šibenik – prijatelj djece” i Društva naša djeca Šibenik, a pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Šibenik domaćin 12. susreta gradova i općina - prijatelja djece

  12.05.2018 15:04  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Započinju radovi na poslovnoj zgradi Adriatic Business Centre

Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur i Ante Perica, direktor tvrtke Mini gradnja d.o.o. Vodice, danas su potpisali ugovore za izvršenje radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture - Adriatic Business Centre (ABC)“, vrijedne gotovo 14 milijuna kuna.
prije 22 sata

Nastavak projekta valorizacije Kanala sv. Ante

Nekadašnja vojarna u Minerskoj uskoro postaje posjetiteljski centar
15.10.2018, 15:02

Dovršen projekt Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije u Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos Knin“

U Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos Knin“, danas je organizirana svečanost povodom dovršetka projekta Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ Knin“, koji je financiran sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, preko Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, pod nadzorom Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.
12.10.2018, 13:49