Šibenik domaćin 12. susreta gradova i općina - prijatelja djece

Šibenik domaćin 12. susreta gradova i općina - prijatelja djece

12.05.2018, 15:03   /   Ispiši članak

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je svečano otvoren 12. susret gradova i općina - prijatelja djece.

U svom pozdravnom govoru župan Goran Pauk kazao je da se Šibensko-kninska županija prije točno godinu dana priključila ovom projektu koji je pokrenut krajem 2015. godine kako bi se potaknuli predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti da daju podršku akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“ koja je pokrenuta još prije dvadesetak godina.

„Drago mi je da se broj sudionika ove akcije povećava iz godine u godinu. Naša županija kroz ovaj projekt sudjeluje u aktivnostima ostvarivanja prava i potreba djece te daje podršku gradovima i općinama na našem području koja su se već uključila ili će se uključiti u projekt. Do sada su to učinili gradovi Šibenik, Drniš, Knin i Vodice“, istaknuo je župan Pauk, te svima zaželio dobrodošlicu u naš grad i našu županiju.

Svečanom otvorenju susreta nazočili su i gradonačelnik Šibenika Željko Burić, predsjednica Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ Aida Salihagić-Kadić, predsjednica Društva „Naša djeca“ Šibenik Mira Jušić, viša savjetnica u ministarstvu kulture Koraljka Sopta te predstavnici 27 delegacija gradova i općina – prijatelja djece. Susret je otvorila dječja gradonačelnica Katarina Milković.

Tema ovogodišnjeg Susreta je „Kultura i dječje stvaralaštvo“ te će se tijekom današnjeg dana održati radionice zavičajnih mapa za odrasle i djecu. Radionica je koncipirana kao korelacija likovno-umjetničkog, povijesnog i jezično dramskog sadržaja. Djeca će, podijeljena u skupine po desetak sudionika zajedno sa svojim voditeljima sudjelovati u aktivnosti koja uključuje dramsku tehniku „učitelj u ulozi“.  Cilj je ove radionice usvajanje povijesnih i umjetničkih znanja i vještina sukladno temi Susreta.

12. susret gradova i općina prijatelja djece održava se u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske (Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”), Koordinacijskog odbora akcije “Grad Šibenik – prijatelj djece” i Društva naša djeca Šibenik, a pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

 

 

 

 

  FOTO GALERIJA: Šibenik domaćin 12. susreta gradova i općina - prijatelja djece

  12.05.2018 15:04  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Obilježen Dan logoraša i logora Knin i prve razmjene logoraša kod Tepljuha

U Kninu i Tepljuhu jučer je obilježen Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora kao spomen na prvu razmjenu zatočenika u Tepljuhu koja se dogodila u noći između 13. i 14. kolovoza 1991. godine, kojom prilikom je pušteno na slobodu 54 hrvatska vojnika i policajca. Bila je to još jedna prigoda da se bivši logoraši susretnu i odaju počast stradalima te se prisjete kalvarije koju su prošli u kninskim zatvorima.
14.08.2018, 13:57

Uz vatromet i zabavu otvoreno 4. međunarodno ribolovno natjecanje „TUNA FEVER –ROGOZNICA 2018“

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić sinoć je u Rogoznici svečano otvorio četvrto po redu međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big Game ribolovu pod nazivom „TUNA FIVER –ROGOZNICA 2018“.
09.08.2018, 08:36

Potpisan ugovor o suradnji s predstavnicima županijskih savjeta mladih

Hrvatska zajednica županija je u srpnju potpisala Ugovor o suradnji s predstavnicima Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske kako bi se intenzivirala suradnja jedinica regionalne samouprave i mladih.
08.08.2018, 08:00