Šibenik dobio sanitetsko vozilo posebno prilagođeno za prometovanje starom gradskom jezgrom

06.03.2019, 14:06   /   Ispiši članak

Podignut standard pružanja hitne medicinske pomoći u najužem centru grada

Šibensko – kninski župan Goran Pauk danas je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću predao ključeve novog sanitetskog vozila, posebno prilagođenog za pristup staroj gradskoj jezgri Grada Šibenika.

Riječ je o posebno prilagođenom sanitetskom vozilu marke Piaggo Porter Combi Van Glass, Multitech 1.3, Euro 6, koje može prometovati kroz većinu uskih ulica i trgova u staroj gradskoj jezgri. Ovo je prvo i zasad jedino vozilo u Republici Hrvatskoj ovakvih gabarita, a medicinska oprema ovog vozila u potpunosti odgovara standardnom sanitetskom vozilu za pružanje hitne medicinske pomoći. Vozilo u vrijednosti 280 tisuća kuna nabavljeno je iz decentraliziranih sredstava Šibensko-kninske županije.

„Ovakvo vozilo će zasigurno podići standard pružanja hitne medicinske pomoći u gradu Šibeniku, te podići kvalitetu kako medicinske tako i turističke ponude“, kazao je župan Goran Pauk prilikom primopredaje.

Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije posljednjih nekoliko godina,  poglavito za vrijeme turističke sezone bilježi rast intervencija u šibenskoj gradskoj jezgri, koja po svojoj konfiguraciji onemogućava pravodobni pristup sanitetskim vozilima pacijentima kojima je potrebna liječnička intervencija te će korištenjem ovog sanitetskog vozila liječnička intervencija u samom centru Šibenika biti dostupnija, brža i efikasnija.

„Od Hrvatskog  zavoda za hitnu medicinu smo zatražili  da izda  Izuzeće od Standarda medicinskog automobila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe u RH, kako bi naš Zavod mogao pristupiti nabavi takvog vozila. Nakon što smo dobili odobrenje za nabavku takvog vozila isti smo i nabavili“, pojasnio je ravnatelj Zavoda Tomislav Jukić te napomenuo da je u tijeku raspisivanje međunarodnog natječaja od strane ministarstva zdravstva za nabavku šest brzih plovila za potrebe HMS od kojih bi jedno trebalo biti stacionirano u Šibeniku.

  FOTO GALERIJA: Šibenik dobio sanitetsko vozilo posebno prilagođeno za prometovanje starom gradskom jezgrom

  06.03.2019 14:09  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

„Policajac prijatelj pomagač“ – učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića educirali se o prometnim pravilima

Policijska uprava provodi akciju kojom se djeca na edukativan način upoznaju s prometnim pravilima i ulogom policajaca.
22.03.2019, 15:03

U okviru projekta HERCULTOUR održana godišnja skupština međunarodne udruge HERA

Domaćin skupštine bila je Šibensko - kninska županija
21.03.2019, 08:56

Novo trajektno pristanište za Kaprijane od idućeg ljeta

Preko 85 posto projekta financirano sredstvima EU
20.03.2019, 15:16