Šibenik dobio sanitetsko vozilo posebno prilagođeno za prometovanje starom gradskom jezgrom

06.03.2019, 14:06   /   Ispiši članak

Podignut standard pružanja hitne medicinske pomoći u najužem centru grada

Šibensko – kninski župan Goran Pauk danas je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću predao ključeve novog sanitetskog vozila, posebno prilagođenog za pristup staroj gradskoj jezgri Grada Šibenika.

Riječ je o posebno prilagođenom sanitetskom vozilu marke Piaggo Porter Combi Van Glass, Multitech 1.3, Euro 6, koje može prometovati kroz većinu uskih ulica i trgova u staroj gradskoj jezgri. Ovo je prvo i zasad jedino vozilo u Republici Hrvatskoj ovakvih gabarita, a medicinska oprema ovog vozila u potpunosti odgovara standardnom sanitetskom vozilu za pružanje hitne medicinske pomoći. Vozilo u vrijednosti 280 tisuća kuna nabavljeno je iz decentraliziranih sredstava Šibensko-kninske županije.

„Ovakvo vozilo će zasigurno podići standard pružanja hitne medicinske pomoći u gradu Šibeniku, te podići kvalitetu kako medicinske tako i turističke ponude“, kazao je župan Goran Pauk prilikom primopredaje.

Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije posljednjih nekoliko godina,  poglavito za vrijeme turističke sezone bilježi rast intervencija u šibenskoj gradskoj jezgri, koja po svojoj konfiguraciji onemogućava pravodobni pristup sanitetskim vozilima pacijentima kojima je potrebna liječnička intervencija te će korištenjem ovog sanitetskog vozila liječnička intervencija u samom centru Šibenika biti dostupnija, brža i efikasnija.

„Od Hrvatskog  zavoda za hitnu medicinu smo zatražili  da izda  Izuzeće od Standarda medicinskog automobila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe u RH, kako bi naš Zavod mogao pristupiti nabavi takvog vozila. Nakon što smo dobili odobrenje za nabavku takvog vozila isti smo i nabavili“, pojasnio je ravnatelj Zavoda Tomislav Jukić te napomenuo da je u tijeku raspisivanje međunarodnog natječaja od strane ministarstva zdravstva za nabavku šest brzih plovila za potrebe HMS od kojih bi jedno trebalo biti stacionirano u Šibeniku.

  FOTO GALERIJA: Šibenik dobio sanitetsko vozilo posebno prilagođeno za prometovanje starom gradskom jezgrom

  06.03.2019 14:09  

  Ključne riječi:  

 Pogledajte još vijesti:

Šibensko-kninska županija sufinacira igrani film „General“

Župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“.
24.05.2019, 16:00

Potpisana Povelja o gospodarskoj suradnji na području metala i plastike

Temeljem uspješne suradnje na Europskom prekograničnom projektu „Compete Plamet“ putem kojeg se na području Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije u posljednje dvije godine kontinuirano osnažuju ljudski, institucionalni i gospodarski kapaciteti u sektoru metala i plastike, danas je u Solarisu održana Konferencija pod nazivom Jačanje gospodarske i institucionalne suradnje Šibensko – kninske i Zapadnohercegovačke županije na području metala i plastike.
24.05.2019, 14:20

Okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku

Edukacija za žene u lokalnoj i regionalnoj politici u Šibeniku nastavak je inicijative Hrvatske zajednice županije pokrenute početkom 2017. godine.
23.05.2019, 11:09